Введіть номер телефону:
Закрити
brevno.sumy@gmail.com   0506433563(Viber), 0970192881 Передзвоніть мені
Статті

Діжки для рослин в інтер'єрі

Кімнатні рослини здатні змінити будь-який простір. Вони є ефектним штрихом в оформленні приміщення, роблять інтер'єр завершеним. Погодьтеся, кімната з живими квітами виглядає більш привітно та гостинно.
 
І що ще важливіше, за допомогою кімнатних рослин можна навіть зорово змінювати пропорції приміщення. Так, наприклад, розташування на передньому плані великих і менших квітів – у глибині допоможе візуально подовжити простір.
 
 
Як вибрати відповідний горщик для рослин?
 
По-перше, переконайтеся, що діжка для квітів відповідає всім особливостям рослини, пропорційна розміру його крони та кореневої системи. З одного боку, це питання естетики, а з іншого боку, від цього залежить зростання та довговічність рослини.
 
До речі, регулювати розмір рослини можна, вибравши відповідну діжку. У просторій діжці ваші дерево чи квітка виростуть більш габаритними. Якщо хочете, щоб рослина залишилася мініатюрною, вибирайте ємність меншого розміру.
 
При виборі діжки краще заздалегідь продумати, яку рослину ви плануєте посадити туди, оскільки від цього залежить її вибір. Рослин з неглибокою кореневою системою потрібні ширші ємності. Тоді як рослинам з потужним корінням буде комфортно в глибоких горщиках.
 
Варто звернути увагу на наявність дренажного отвору на дні. Навіть шар дренажу на дні горщика не завжди справляється із вогкістю в нижніх шарах субстрату, особливо якщо діжка досить об'ємна, що загрожує ризиком розвитку плісняви та гнилі. Тому отвір дуже бажано для виведення зайвої вологи та циркуляції повітря.
 
 
 
Чому варто вибрати дерев'яний горщик для рослин?
Природні матеріали, такі як дерево, камінь, глина та кераміка, у дизайні завжди виглядають виграшно. Але крім того, що це тренд, що не застаріває, це ще й практично. Дерев'яна квітник дозволяє корінням дихати, а це продовжить життя рослині і позитивно вплине на її зовнішній вигляд.
 
Як використовувати рослини в діжках для створення затишного інтер'єру?
 
Великі декоративні рослини в діжках, які розміщені на підлозі, допомагають зонувати приміщення. Простір, відокремлений зеленню, сприймається відокремлено.
 
Габаритні рослини, такі як міні-дерева та чагарники, краще визначити в зоні відпочинку у вітальні або спальні.
 
Найбільш поширені рослини, які підходять для вирощування в діжці: гортензія, фікус, гібіскус, лавр, мирт, олеандр, кімнатний каштан, кімнатний гранат.